Med venlig hilsen

Hanne Faurholt

Familieterapi til almindelige mennesker, med almindelige problemer,der er blevet for store.

Hvornår har jeg behov for familieterapi?

Når EN i familien har problemer, har familien problemer. Børn samarbejder med deres voksne. Når børn holder op med  at samarbejde, er det fordi de har samarbejdet for længe med deres voksne. De sender et signal og reagerer. Enten reagerer de i institutionen, skolen eller hjemme. Eller flere steder på samme tidspunkt.

Har I tabt gnisten?

 Har der været for mange problemer over en periode i familien og I har tabt gnisten, kan den genfindes gennem familieterapi.

Man kan også forebygge parforholdsproblemer, ved at få lavet et " parforholdstjek" feks en gang om året. Er begge parter tilfredse, kører man videre på samme måde. Er der noget der lige skal opjusteres, arbejdes der med problemet, indtil dagligdagen igen kører godt for begge og en evt skilsmisse eller utroskab er hermed forebygget.

Har en af de voksne mistet en nær slægtning?

Er der sket et dødsfald i den enes familie, kan det skabe uorden i familielivet,  at partneren/forælderen er i sorg. Det kan skabe utryghed og en følelse af at blive lukket ude. Således kan det være hjælpsomt for forholdet, at partneren deltager i sorgterapien, for der des at være vidne ( det skaber nærhed), dels at lære at rumme og støtte. Dette kan i høj grad være livgivende for forholdet / familielivet.

Børn tilrådes at deltage, da de dels vil lære at åbne sig, men også at forstå, hvad der sker i deres famile, men ikke mindst opleve, at den voksne tager vare på sig selv. Når de voksne tager vare på sig selv, slapper børnene af. Børnene behøver på ingen måde deltage aktivt i terapien, de kan blot sidde og tegne eller læse. Hvis noget skurrer i deres ører, melder de spontant ind.

Har skænderier overtaget hjemmet?

Skænderier i hjemmet hvor de voksne råber, føles for børnene, som om de voksne slår( med ord ). Det skaber utryghed og i værste fald får det børnene til at slå fysisk i deres omgivelser( signalflag)

Børn er med i familieterapi.

 I familieterapi deltager alle der bor sammen. Selvom det er de voksne der har problemer, er det lindrende for børrnene, at se og opleve, at de voksne får hjælp til at løse problemerne. Derfor deltager børn i terapien. Ofte ser jeg børn falde i søvn i terapien, fordi de slapper totalt af, når deres voksne tager vare på problmerne og de oplever, at de får hjælpen. Jeg har også oplevet, at børn, der tilsyneladende var optaget af tegning, reagerede og korrigerede en forælder, som i følge barnet, ikke talte sandt. Så fik vi DEN på plads.

Familieterapi kan også være terapi mellem generationer. Voksne børn og deres aldrende forældre.

Min baggrund.

Læreruddannet i 1983 med speciale i børn med særlige behov.

Familieterapeutuddannet i 2001 på Kemplerinstituttet.

Ansat på Børne-og  Familiebehandlingsinstitution lærer/ børnearbejder7 familieterapeut.

Ansat som leder af Skole-og Dagbehandlingstilbud.

Privatpraktiserende familieterapeut Mor til 2 og mormor til 2

Priser

 En session tager 11/2 time.

Det sker at man kan nøjes med en enkelt session, men det er vigtigt at indstillingen er, at der skal en proces til. En familiesession/ parforholdssession koster 1000 kr.Kommer du alene, er prisen 650,00 kr.Terapien foregår i lokaler i Bagergade 47 med indgang gennem Krøjers have.

Jeg kan også komme ud til jer privat. Er det i Svendborg er det uden beregning. Ellers transport og tid oveni efter gældende regler.

Kontakt:hannefaurholt@mail.dk eller : 28899227 telefontid mellem 8.30 og 9.00 Hvis udenfor telefontid venligst skriv en mail.